1 Comment
 • Marjet Oosterveen

  28 augustus 2018at15:03 Beantwoorden

  Eind vorig jaar ging Sandra voor mij op zoek naar een maatje voor mijn ram Rex. Zolang ik mijn konijn heb kom ik bij dierenkliniek Centro, waar Sandra werkt.
  Rex ging steeds vaker stampen (vooral ’s avonds) waardoor hij een lichte vorm van Pododermatitis ontwikkelde. Het advies van Sandra was dan ook om op zoek te gaan naar een tweede konijn. Dit zodat Rex minder eenzaam zou zijn en om zijn angst (grotendeels) weg te nemen.

  We gingen op zoek naar een volwassen voedster. Het leuke was dat we allebei de opvangen in de gaten hielden of er geschikte voedsters waren.
  Uiteindelijk was er een volwassen voedster beschikbaar bij DOA (Dierenopvang Amsterdam) waar we samen op 16 december 2017 naar toe gingen.
  Heel leuk om met je eigen konijn op pad te gaan naar een opvang om hem daar te laten speeddaten.
  Ze zijn daar beide op neutraal terrein bij elkaar gezet om te kijken hoe ze op elkaar reageerden. Het was zeker geen liefde op het eerste gezicht maar Sandra kan goed beoordelen of een koppeling gaat lukken. We namen Rikkie mee naar huis!

  Uiteindelijk zijn we bij DOA weg gegaan met twee konijnen in 1 reismandje. Ik vond het best spannend om die twee in zo’n kleine ruimte bij elkaar te houden.
  Na de speeddate was het namelijk tijd om ze te gaan koppelen. Je kunt dit zelf thuis doen op neutraal terrein maar Sandra biedt deze service ook aan. Ik koos ervoor om
  het koppelen door Sandra te laten doen. De konijnen zijn bijna een week bij haar thuis geweest. Ze kan ze goed in de gaten houden d.m.v. een camera en naarmate de tijd voorderde zag je de twee steeds meer naar elkaar toe trekken. Van eten uit dezelfde voerbak tot het uiteindelijk bij elkaar zitten.

  Na de koppeling mocht ik m’n konijnen ophalen en mee naar huis nemen. Ik had een nieuw en groter hok gekocht zodat dit voor beide konijnen nieuw zou zijn.
  De eerste paar dagen zijn ze elkaar nog wel een aantal keer goed in de haren gevlogen. Ik had nu namelijk twee dominante konijnen in huis in plaats van 1.
  Sandra gaf al aan dat het soms maanden kan duren voordat een koppel helemaal aan elkaar gewend en stabiel is. Bij deze twee was dat dus ook het geval.
  We zijn nu iets meer dan een half jaar verder en ze zijn onafscheidelijk.

  Ik raad jullie dus allemaal aan om van deze dienst van Sandra gebruik te maken. Ze is heel vriendelijk, geeft overal uitgebreid antwoord op en houdt je goed op de hoogte!
  Het is super leuk om te zien hoe ze met heel veel passie over konijnen praat.!
  Heel veel succes met je bedrijf! 🙂

Post a Comment