Over mij

Ik ben Sandra en ben gediplomeerd paraveterinair en konijnendeskundige.

Van kleins af aan ben ik al gek op dieren. Mijn eerste konijn kreeg ik dat ik 5 jaar oud was en noemde hem Wipneus. Met Wipneus was ik altijd bezig. Ik had hem dan ook geleerd dat wanneer ik in mijn handen klapte hij het hok in sprong, ik was daar als klein meisje dan erg trots op dat ik hem dat geleerd had. Na Wipneus volgde nog meer konijnen en omdat een konijn niet alleen gehouden kan worden werden het er steeds meer. Inmiddels was ik besmet met het “konijnenvirus”.

Ik ging me steeds meer verdiepen in het konijn zowel medisch als gedrag, voeding en huisvesting. Dit kwam ook omdat ik op dat moment Juul, een Polish van nog geen jaar oud, had. Zij was het type druk en slopend konijn. Ook liet zij het duidelijk merken wanneer ze het ergens niet mee eens was door te bijten. Met veel geduld en training zijn Juul en ik uiteindelijk de beste maatjes geworden. Doordat ik met Juul vooral door haar drukke karakter veel behendigheid deed wilde ik graag een rustiger konijn hebben zodat ik ook echt de High Five kon aanleren. Zo is Teun bij mij komen wonen.

In 2016 ben ik de opleiding Konijnendeskundige gaan volgen bij de Martin Gaus Academie en heb ik in 2017 mijn diploma gehaald.

Mijn doel is om (beginnende) eigenaren van konijnen voorlichting te geven over voeding, huisvesting en training. En wanneer nodig, advies te geven bij problemen zoals onzindelijkheid en slopen. Ook kan ik helpen bij het zoeken van een geschikt maatje wanneer een konijn alleen zit. Binnenkort zullen hier cursussen en workshops over gegeven worden. Houd deze website in de gaten!

Sandra Korhorn
Sandra Korhorn - Rabbit Care & Training